Pasen is een gezellige tijd in april. Je komt samen met je familie om te genieten van een smakelijk paasontbijt, waar je lekkere afbakbroodjes, kaasbroodjes, croissantjes en chocoladebroodjes eet totdat je er misselijk van wordt. Je spreekt uit waar je dankbaar voor bent en luistert wat paasmuziek om in de stemming te komen. Je zet de paastakken in een vaas met wat leuke paasballen eraan, en jouw huis is helemaal in de paasstemming. Maar, het is nogal saai om met de hele familie op de bank te zitten om met elkaar te kletsen. Nee, pasen vereist een wat specialere aanpak dan normaal. Jullie moeten samen iets ondernemen om elkaar nog beter te leren kennen dan jullie al doen. Op deze manier weet je pas echt wie er voor je zit, en waarom jij je gedraagt zoals je normaal gesproken doet: het zit in je DNA. Maar, wat voor uitjes kan je dan doen om je familie wat beter te leren kennen? Dat lees je hier! Als je een van onderstaande uitjes tijdens de Pasen introduceert, weet je zeker dat je familie je eeuwig dankbaar is voor zo’n leuke dag!

Een escaperoom

Een escaperoom is de beste manier om te testen wie van je familieleden pas echt stressbestendig is, en wie de test niet doorstaat. Het is enorm leuk om je ene oom te zien stressen omdat hij de puzzel maar niet krijgt opgelost, terwijl je tante kalm en rustig blijft omdat dat volgens haar de beste tactiek is om uit de kamer te komen. Jij weet ondertussen dat je breed moet blijven denken en niet te veel moet inzoomen om de puzzel op te kunnen lossen, maar dat laat jij lekker niet weten. Het is veel te interessant om te zien hoe jouw familieleden met stress omgaan. En, hoe trots zal je familie zijn als jullie op tijd zijn ontsnapt!

Een bordspelletjesmiddag

Een bordspelletjesmiddag is het ideale tijdverdrijf op een regenachtige dag waarop je niet al te veel geld wil spenderen. Vraag aan al je familieleden om een bordspel mee te nemen waar ze geen genoeg van kunnen krijgen, en zo leer je weer een aantal nieuwe spelletjes kennen. Op deze manier kan je zien wie van jouw familieleden goed tegen zijn of haar verlies kan, en wie bijna zo boos is dat de tafel met speelkaarten wordt omgegooid. Op deze manier leer je de eigenschappen en trekjes van je familieleden pas echt goed kennen: wie gaat een uitdaging niet uit de weg, en wie neemt liever niet al te veel risico? Dat leer je tijdens zo gezellige middag!

Dit vind je ook leuk