Pinksteren is in Nederland een van de meest ondergewaardeerde feestdagen. Het is überhaupt onduidelijk wat er precies gevierd wordt, omdat steeds minder mensen nog religieus zijn en een paar keer per week naar de kerk gaan om zo God te eren. Maar, Pinksteren bevindt zich wel altijd in een tijd waarin het weer lekker warm en zonnig is. Hier moet je wat meedoen: een tripje naar het buitenland, of het geven van een feestje in de buitenlucht zijn allemaal topideeën om jouw Pinksteren een stuk minder saai of doorsnee te maken. Ook benieuwd wat je allemaal kan doen tijdens Pinksteren? Lees dan snel verder!

Boek een reisje naar het buitenland

Een dagje langer weekend, dan moet je het er maar van nemen, toch!? Het is alsof het zo zou moeten zijn dat jij er even tussenuit gaat met je partner of vriendinnen. Een citytrip is de ideale vakantie voor zo’n lang weekend, omdat je zo kennis kan maken met de natuur en cultuur van zo’n bruisende stad. Boek een fietstour en ga de lokale specialiteiten proeven. Zo is Lissabon een geweldige stad met een grote kans op goed weer. Proef een heerlijke pastel de nata en rijd langs de toren van Belem. Ook een stad als Praag is enorm gaaf om met je partner te ontdekken.

Een dagje naar de sauna

Eventjes lekker relaxen in een warm oord, dat spreekt iedere vrouw wel aan. Helaas is het Pinksterweekend net te kort om naar een tropische bestemming te vliegen. Je kan wel doen alsof je je op een warme bestemming bevindt, zodat jouw lichaam en spieren even kunnen ontspannen. Jij laadt lekker je batterij weer op in een wellnesscenter. Trakteer jezelf op een ontspannende massage en laat jezelf ontdoen van alle knopen. Goed voor lichaam en geest: een gezonde geest is een gezond lichaam!

Geef een tuinfeestje

Tijdens Pinksteren is de kans op lekker weer best groot, omdat het in mei of in juni valt. Dit is een tijd waarin het weer zich aanzienlijk verbetert: de zon schijnt weer veel vaker en het blijft een stuk langer licht in de avond. Op deze manier is het veel prettiger om in de tuin te zitten. Pinksteren is de uitgelezen tijd om een tuinfeest te geven waarbij je ontzettend veel gasten uitnodigt: met z’n allen genieten van lekker eten en van goede muziek! Als je weinig geld hebt, dan kan je mensen vragen of ze een hapje of drankje meenemen (een American party genaamd). Op deze manier hoef jij niet al te veel budget te hebben om zo’n spetterend tuinfeest te geven!

Dit vind je ook leuk