Pinkpop is het oudste en bekendste popfestival van Nederland. Dat is geen reden om ernaartoe te gaan, dat doe je namelijk om de zeven redenen hieronder. Let wel: Pinkpop wordt al een tijdje niet meer tijdens Pinksteren gevierd. Vanwege het weer, maar vooral vanwege het aanbod aan tourende artiesten, dat verderop in de lente groter is.

Er gebeuren altijd legendarische dingen op Pinkpop

Een schitterende regenboog tijdens een concert, een zanger die een biertje vangt, een Nederlandse band die doorbreekt, Eddie Vedder die uit een camerakraan het publiek in springt, op elke editie van Pinkpop vindt wel iets bijzonders plaats. Iets dat van tevoren met geen mogelijkheid te regisseren valt.

De gezelligheid is niet opgefokt

De sfeer is op het festivalterrein en daaromheen opvallend gemoedelijk, zoals dat alleen in Limburg kan. Mensen zijn niet overdreven opgedoft en er is beduidend minder sprake van drugsgebruik. De nadruk ligt op popmuziek in de ruimste zin van het woord, en dat trekt diverser publiek dan bijvoorbeeld een dance- of piratenfestijn.

Je ziet hier ’s werelds grootste artiesten

Zeker sinds Pinkpop zich niet meer beperkt tot Pinksteren, kan het festival kiezen uit de grootste namen uit de muziekwereld. Van Coldplay tot Bruno Mars, van Red Hot Chili Peppers tot Bruce Springsteen. Je ziet ze op Pinkpop!

Je komt oude bekenden tegen

Pinkpop geldt ook als ontmoetingsplek. Je komt er oude klasgenoten tegen, of vrienden uit andere provincies die je uit het oog was verloren. Toch leuk om na al die jaren weer een praatje te maken!

Er spelen niet zo veel artiesten tegelijk

Er staan twee podia en één tent op het festivalterrein, en er is nog een kleinere tent voor opkomende bands. Dat vindt de organisatie genoeg, dus als bezoeker word je niet overdonderd door dilemma’s.

Er is ook veel ander vermaak

Al smikkelend van een Thais hapje of heerlijk broodje slenteren over het Kalm An Laantje, shoppend op de festivalmarkt of alle ruimte hebben om in het gras een tukje te doen: het groots opgezette terrein biedt veel ander vermaak als de oren even rust nodig hebben.

Je kunt gerust je kinderen meenemen

Omdat de sfeer zo gemoedelijk en het aanbod divers is, zijn er veel muziekliefhebbers die hun kinderen meenemen. Dat kwam mooi tot uiting bij de show van The Rolling Stones in 2014, toen meerdere generaties samen stonden te swingen. Pinkpop leek wel een familiepretpark!

Dit vind je ook leuk