De meeste mensen vinden het onwijs gezellig om met de familie aan het paasontbijt te zitten onder het genot van klassieke muziek. Het is altijd enorm leuk om allemaal overheerlijke dingen te eten voor het ontbijt op een Christelijke feestdag. Maar, wil jij nou ook eens een keer een spetterend ontbijt serveren, maar je hebt geen idee hoe je dit moet doen? Lees dan snel verder, en wie weet komt jouw paasontbijt wel in de boeken als het beste ontbijt aller tijden!

Spekkoek

Spekkoek is een Indonesisch gerecht. Het wordt geserveerd als een soort taartje en smaakt lekker exotisch en kruidig. Het bestaat uit diverse lagen en moet ook per laag apart de oven in, dus het is best wel een karwei om het zelf te maken. Wellicht kan jij bij de toko ook wat spekkoek halen, zodat jij je over andere dingen kan bekommeren. Maar, spekkoek maakt het Hollandse paasontbijt wel een stuk specialer en internationaler. Eet smakelijk!

Afbakbroodjes

Harde pistoletjes en neutrale broodjes dat is iets waar je natuurlijk ook geen genoeg van kan krijgen tijdens het ontbijt. Het is een neutrale snack waar je zelf beleg op kan doen waar jij op dat moment zin in hebt. De meeste mensen vinden het lastig om voor anderen te bepalen wat hij of zij moet gaan eten, en zulke broodjes zijn dan de ideale uitkomst. Wat ga jij op je broodje doen?

Croissantjes, chocoladebroodjes en kaneelbroodjes

Patisserie mag niet ontbreken tijdens het paasontbijt. Croissantjes, chocoladebroodjes en kaneelbroodjes, warm uit de oven, daar mag je menig Nederlander ’s nachts wel voor wakker maken. Een croissantje met nutella of jam, dat is toch een geweldige combinatie? Een goede tip is bovendien om deze broodjes bevroren bij de supermarkt te kopen, en deze vervolgens af te bakken in jouw eigen ovens thuis. Op deze manier heb je echte verse broodjes wanneer jij Pasen gaat vieren. Dan hoef je niet je tanden te breken op croissantjes die al dagen eerder zijn afgebakken!

Pannenkoeken

Last but not least: oer-Hollandse pannenkoeken! Dit mag natuurlijk niet ontbreken op een Hollands paasontbijt. Pannenkoeken zijn altijd goed, zeker met jam of suiker, maar ook met kaas of spek is het een echt feestje om een pannenkoek te eten. Je kan er tijdens het ontbijt voor kiezen om de pannenkoeken koud te serveren, omdat dit beter past bij het ontbijt dan warm eten. Je kan ook de visite of de gasten zelf deze keuze laten maken, zodat iedereen iets heeft wat naar zijn of haar smaak is. Heerlijk om de ochtend mee te beginnen!

Dit vind je ook leuk