Wil je wel eens wat anders doen met Kerstmis dan je helemaal volproppen met kalkoen, opgedirkt in onhandige kleding en met de nodige onenigheid over van alles en nog wat? Laat de boel de boel en vier Kerst op een originele manier. Nodig een stel vrienden uit die net zo weinig op hebben met tradities als jij, en organiseer een oergezellige Top Gear- of The Grand Tour-avond. Geheel in stijl, dus inclusief pizza!

(bijna) Iedereen houdt van Top Gear

Degene die een hekel heeft aan de drie mannen die Top Gear maakten voor de BBC en nu hetzelfde doen voor Amazon met The Grand Tour, moet waarschijnlijk nog geboren worden. De Britse humor is even ondeugend en ontwapenend als aanstekelijk, de camerabeelden en stunts spectaculair dan wel hilarisch. Kies één, twee of drie specials uit, anderhalf uur durende afleveringen die eigenlijk complete avonturenfilms zijn.

De bron van de Nijl

In de specials krijgen presentatorten James May, Richard Hammond en Jeremy Clarkson op meestal exotische locaties de opdracht om een voertuig te kopen en op pad te gaan. Dit zorgt voor absurde maar soms ook spannende reisverhalen. Met boten door de wateren van Vietnam of met motoren door datzelfde land. Met vrachtwagens door Myanmar. Met sportwagens door Patagonië waar het trio de confrontatie met de enige niet-fans ter wereld aangaat. Of met gewone wagens door Oeganda en Tanzania op zoek naar de bron van de Nijl: het is entertainment dat iedereen weet te waarderen.

Koken? Bespaar jezelf de moeite

Het menu dat je erbij serveert, en dat iedereen lekker vindt, is het simpelste dat er bestaat. Je maakt het klaar door je telefoon erbij te pakken, van elke gast zijn favoriete topping door te geven en dan een half uurtje te wachten. Benodigdheden: een rolmes. In een handomdraai ligt het in een kartonnen doos op je schoot: lekker makkelijk, die bestelpizza’s met Kerstmis! Waarom zou je urenlang in de keuken gaan staan stressen omdat iemand dat ooit zo bepaald heeft?

Schat aan materiaal

Vrees niet: met zo’n twintig seizoenen in totaal is er keus genoeg. Hebben jij en je vrienden alle Specials al gezien, dan zijn er altijd nog de razend populaire Challenges. Hoe trek je bijvoorbeeld het snelst een caravan richting de camping? Nou, niet zoals Clarkson het doet, want dan blijft er alleen maar schroot van over. Top Gear dan wel The Grand Tour is altijd weer hilarisch, en je zult de eerste niet zijn die hieromheen een feestje organiseert. Is dat niet met Kerstmis, dan wel op een andere avond.

Dit vind je ook leuk