Kerstmis, de periode waarin het buiten al snel donker wordt en wellicht een dikke laag sneeuw buiten op de grond ligt. Het is een gezellige periode met alle lichtjes en versieringen rondom en in het huis. Binnen staat de open haard lekker te knisperen terwijl het buiten ijskoud is en de rillingen over je lijf lopen. Er liggen dekentjes klaar en een warm kopje thee om je warm te houden. Het is de mooiste tijd van het jaar, volgens veel mensen, en dat is natuurlijk vanwege het lekkere eten en drinken, en de mooie versieringen die overal in het huis hangen. Je bent met je dierbaren en dat is eigenlijk het belangrijkste van allemaal. Het is leuk om tijd met je familie door te brengen, omdat je ze zo beter kan leren kennen. Je denkt dat je je oma goed kent, maar wat is eigenlijk haar favoriete vakantieland? Grote kans dat je dit niet kan beantwoorden! Het is daarom een goed idee om eens wat leuke kersttradities met je familie te delen om zo meer over ze te weten te komen! Maar, wat zijn nou echte kersttradities om met je familie te delen? Dat lees je hier!

Gourmetten met de hele familie

Een gourmetstel, wat groenten, vlees, stokbrood en sausjes, en dan heb je een ongelooflijk heerlijke maaltijd. Het is oergezellig om met z’n allen rond de tafel te zitten met een paar grote gourmetstellen er bovenop. Op deze manier kan je zelf je eten klaarmaken, maar duurt het wel een tijdje voordat het allemaal klaar is. Omdat je zelf je eten moet klaarmaken, duurt het wat langer, en omdat je natuurlijk slechts een stuk vlees per keer kan klaarmaken. Op deze manier kan je lekker lang tafelen, en dat is de ideale manier om je geliefde familie eens wat beter aan de tand te voelen! Dus, ga eens lekker rondom het gourmetstel zitten met je familie, en wie weet wat je allemaal wel te weten komt!

De kerstboom optuigen met de hele familie

De kerstboom optuigen onder het genot van gezellige kerstmuziek, ken je een leukere activiteit dan dat? Waarschijnlijk niet. De kans is groot dat je elk jaar je kerstboom op dezelfde manier versiert, maar jouw familie kan je creatieve inzichten geven over het optuigen van de boom. Misschien is het wel tijd voor een totaal andere kleur: een witte kerstboom met blauwe kerstversiering, dat is pas echt winterwonderland! Als je samen de kerstboom optuigt, is het ook zo gepiept. Je kan met elkaar kletsen over Kerstmis, en wat hun favoriete kerstgerecht en kerstliedje is! Waarschijnlijk heb jij geen idee wat jouw familieleden op deze prangende vraag zouden antwoorden!

Dit vind je ook leuk