Goede vrijdag is een dag waarop veel mensen niet hoeven te werken omdat het een nationaal erkende feestdag is. Goede vrijdag valt altijd met Pasen en dat maakt dat je een lekker lang weekend voor de boeg hebt vanwege de extra vrije dag met Pasen. Je kan dan ervoor kiezen om een paar dagen er tussenuit te gaan, gewoon lekker in Nederland. Dat is precies een goed aantal dagen en nachtjes om eventjes te ontsnappen en jezelf los te maken van de dagelijkse sleur waar je normaal gesproken rond deze tijd van het jaar middenin zit. Het werk stapelt zich op, je privé leven staat op een laag pitje, en het terras heb je al bijna een jaar niet meer gezien. Het is allemaal enorm zwaar, dus een verzetje kan je wel goed gebruiken. Een lang weekendje weg naar een bijzondere Nederlandse stad zal je goed doen. Ga met je gezin of alleen met je partner zodat je batterij weer helemaal opgeladen is als je weer terug aan het werk moet. Maar, welke Nederlandse stad is dan geschikt voor zo’n lang weekendje? Dat lees je hier!

Een paar daagjes in het mooie Maastricht

Maastricht is een geweldige stad in een uithoek. Het ligt namelijk in Zuid-Limburg, dus het is flink even reizen, maar dan heb je ook wat. Het is goed te bereiken met de auto, maar ook het station van Maastricht ligt erg centraal zodat je ook met de trein kan gaan. Dat is immers ook beter voor het milieu. Als je in Maastricht bent, kijk je ongetwijfeld je ogen uit, omdat het zo’n gave stad is. Het is een ruige stad, met een zachte kant. Het centrum is erg middeleeuws, maar je kan er ook goed winkelen. De keuze is dus reuze: je kan zelf bepalen waar je op dat moment zin in hebt. De stad doet zelfs een beetje buitenlands aan: dat is toch top?! Je hoeft er niet voor naar het buitenland, maar je waant je er wel in!

Genieten in het duizelingwekkende Den Bosch

De award voor de mooiste binnenstad gaat naar het Brabantse Den Bosch. Het is een bourgondische stad waar je lekker kan eten en drinken. Als je dol bent op heerlijk tafelen met diverse gangen, dan is Den Bosch echt de stad voor jou! Het is dan waarschijnlijk handiger om jonge kinderen thuis te laten, want niet elk restaurant heeft een kindermenu. Ook de Bossche bollen van Jan de Groot zullen zeker in de smaak vallen: zulke heerlijke chocolade met romige slagroom heb je nog nooit geproefd. Neem de bollen als souvenir mee nar huis, zodat je lekker kan zwijmelen en terugdenken aan je geweldige citytrip!

Dit vind je ook leuk