Festivals zijn the place to be om even helemaal los te gaan op de beste muziek aller tijden. Met de zon op je bol kan je lekker genieten van alle goede artiesten en van al je vrienden om je heen. Daarnaast kan je stoom afblazen door alle energie die je hebt eruit te gooien, zodat je je frustraties niet meer hoeft bot te vieren op je gezinsleden. Dat is wel zo prettig toch?! Daarnaast is het ook gewoon onwijs leuk om lekker buiten te zijn en van achter je schermpje vandaan te komen. De buitenlucht opsnuiven en dansen tot je erbij neervalt: festivals zijn top voor je fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast smaakt het eten op een festival gewoon net wat lekkerder dan thuis voor de televisie, omdat je nu echt bewust bent van wat je je mond instopt. Vooral op Bevrijdingsdag zijn er overal onwijs leuke festivals, waar de toegang zelfs gratis voor is. Samen vieren we de vrijheid! Maar, welke bevrijdingsfestivals zijn nou de moeite waard om naartoe te gaan? Dat lees je hier!

Bevrijdingsfestival Amsterdam

Wellicht het bekendste festival is in Amsterdam gelokaliseerd. Onze hoofdstad weet wel hoe ze een feestje kan bouwen! In Amsterdam valt altijd wel iets spannends te beleven, zo ook dit festival. Er is niet een festival, maar er zijn kleinschalige festivals waar je lekker naartoe kan hoppen. Vind je het niet meer leuk, dan ga je naar de volgende! Het Vrijland festival is een hardcore festival waar je lekker los kan gaan op techno muziek. Het Amsterdamse Vrijburg is een festival waar allemaal verschillende muziekstijlen aan bod komen. Ben je met een vrij divers gezelschap, dan is dit het festival waar je absoluut naartoe moet gaan!

Bevrijdingsfestival Den Haag

Den Haag organiseert altijd de hipste festivals van alle steden. Hier vind je bijvoorbeeld Jett Rebel, maar ook de Indie-poprockband Kensington is van de partij op dit festival. Het festival wordt elk jaar georganiseerd op het Malieveld, wat betekent dat het festival vlak naast Den Haag Centraal ligt. Goed bereikbaar met het OV dus, wat wil je nog meer?

Bevrijdingsfestival Utrecht

Lekker in de grachten van Utrecht feestvieren op een terras, dat klinkt erg aanlokkelijk. Er wordt ook een spetterend Bevrijdingsfestival in Utrecht georganiseerd. Je vindt hier diverse podia met allemaal soorten muziek, zodat je zelf kan beslissen waar jij op dat moment het meeste zin in hebt. Ga jij lekker op Latin hiphop, dan kies voor dat ene podium waar Rolf Sanchez op staat. Ben jij meer van de rustigere muziek, dan kies je voor een ander podium. Lekker afwisselen tussen podia, dat is toch ultiem genieten? Als jij het leuk hebt, is de wereld een stuk mooier!

Dit vind je ook leuk